De opvoeding van de fret!

Weetjes en tips 

We proberen hier ervaring tips en tricks te geven over de opvoeding van het fretje. Het ene fretje is de andere niet maar dit kan alvast helpen.

De opvoeding van het fretje.

Het is heel belangrijk dat u uw fretje niet loslaat als hij iemand anders of iets vastheeft dat niet mag. Dan denkt het fretje immers dat het zijn zin kan doen.

Pupjes leren het bijten tamelijk vlug af als je een goede manier van afleren aanhoudt, Nan enkele dagen, weken kan je al een groot verschil zien of het probleem soms volledig van de baan vegen.

Bij oudere diertjes die nooit een opvoeding gekregen hebben is dan een groter probleem.

Dan roep je soms best hulp in van iemand die ervaring heeft in het heropvoeden van oudere fretten.

Fretjes die bang zijn behandel je rustig maar toch kordaat. Als er gebeten wordt moe je immers straffen. Praat dan wel vriendelijk en op een lage toon tegen het fretje zodat het je op termijn leert te vertrouwen.

Dit vraagt soms heel veel geduld want je zoekt best ook naar de reden waarom het fretje bang is en probeert best bij de bron eerst het probleem op te lossen. Hoe meer tijd je spendeert aan het fretje, hoe vlugger je tot een goed resultaat zal komen. Wees vooral niet te haastig en neem je tijd.

Belonen is in de meeste gevallen even belangrijk als straffen. Als een fretje niet bijt in een situatie waarin het meestal wel prijs is kan u een snoepje geven als beloning.