Toilet van de fret!

Weetjes toevoegen?

Wil u weetjes of tips toevoegen laat het ons gerust weten, we doen ons best om het aan te passen.

Het toilet van de fret!

Een fretje is van nature tamelijk zindelijk en daar hoeft u slechts maar een beetje op in te spelen.

Voorzie een ruime frettenbak met lage instap en aangepaste korrels. Zet de bak echter goed vast als u die ’s anderendaags nog op dezelfde plaats wilt terugvinden om te reinigen.

Telkens als de fret wakker wordt zal hij eerst zijn behoefte willen doen. Al het staartje in de lucht gaat en hij loop wat achteruit naar een hoekje dan is het

kwestie van vlug zijn, zet de fret dan vlug in de door u voorziene frettenbak.

Wacht altijd tot de fret zijn behoefte gedaan heeft alvorens je het toelaat mijn kooi te verlaten. Als je dit consequent volhoudt zal het diertje vlug in de gaten krijgen waar de bak voor dient.

Houdt die bak vervolgens proper zonder zeep of andere ontgeurders te gebruiken want een fret herkent zijn toilet door die deur die er aan vasthaakt.

Ook al ruikt u het niet meer, het fretje zal zijn toilet toch herkennen.

Gebruik heet water en een spons en papier om het te drogen. Fretten die ook lange tijd rondlopen gaan in de kamer ook op zoek gaan naar een plaats waar ze het liefst hun behoefte doen. Voorzie daar dan ook een frettentoilet.

De kooi poets je best met een allesreiniger (geen Dettol) zonder bleekwater.

Op plaatsen in de kooi waar er gedropt wordt en het niet de bedoeling is voorzie je best een eetbakje of een slaapplaats. Een fret zal immers nooit zijn nest en zijn eten bevuilen. Het kan echter wel van toepassing zijn dat de slaapvoorziening al naar het diertje moet ruiken.